Història

Hereus de la bona cuina

El Restaurant

El De la Mar es troba en un lloc privilegiat, davant de passeig marítim de Cambrils, amb vistes a la platja de l’Cavet ia El “Pi Rodó”, l’arbre centenari més famós de la Costa Daurada. Totes les nostres taules tenen vistes a la mar i a l’horitzó per proporcionar als nostres clients una sensació de tranquil·litat i benestar. Sens dubte, som el lloc indicat per a un bon àpat després d’un dia a la platja o com un desig de desconnectar amb l’arribada de les onades a la sorra. El restaurant té una gran terrassa per al bon temps i un còmode menjador interior per als dies més freds.
Com no pot ser d’una altra manera i com diu la dita, «cuina oberta, cuina d’artista», els nostres fogons estan en plena vista, i qualsevol client pot veure en viu com es realitzen tots els nostres plats.

Asseu-te ...

La nostra cuina

La nostra cuina té el seu origen en les àvies dels pescadors de Cambrils, que amb el peix i marisc que els seus marits pescadors arribaven a casa el cuinaven amb picades elaborades fins a aconseguir l’essència de la cuina marinera. Aquests secrets de la cuina ancestral són innovats a la nostra cuina per traslladar-los a aquest mantenint les virtuts i savieses d’elles per oferir uns sabors naturals que són apreciats pel paladar.
D’aquesta cultura culinària de pescadors tenim una proposta de plats savis i d’excel·lent qualitat:
Filetejades i en salaó amb sal marina, bé apretaditas i ben tapades amb un drap humit.
Seleccionem els més bells i forts, peixos a mitges aigües. A la nostra cuina els saltegem amb afecte.
Les gambes que neixen i es crien en grans depressions marines trucades, en català, “Clot”. Un dels millors i dels quals s’engendren les gambes de major qualitat és el “Clot” de Tarragona – A l’alçada del “Clot” de Palamós.
En profunditats de quaranta braces es troben les millors escamarlans de la nostra Costa. A poques milles d’aquí, es pesca del millor marisc de litoral – Sabem quin és i qui ho pesca.
Abans el llamàntol no era un crustaci apreciat. Quan el meu avi Batista, conegut com el “Pixarró”, patró de pesca, el pescava se’ls duia a casa i la meva àvia Rosa dels cuinava amb patates amb la mateixa recepta que els podeu degustar a casa nostra.
Salseta i patates, rap ros de fons, llenguado, rèmol, peix de roca i “arrossejat” tal com el preparava Tem pare que era el conicero de bord del nostre vaixell d’arrossegament (els secrets del seu bon gust a l’cuinar el ” ranxo “l’hi va ensenyar a la seva dona Tresina).
Les millors peces marines del nostre mediterrani, amenitzades amb olis de Siurana i amb el toc mestre de les picades – fetes a poc a poc, amb afecte, paciència i molt de temps, iguals a les que prepara la meva mare Tresina.
Cada llançament que el nostre arrossegament fa amb les xarxes esteses, recull el fruit que el mar ens ofereix – Ciutat al nostre mediterrani: per molts que els nostres pescadors ens puguin portar aquestes meravelles per al paladar.

A prop de la mar, vam degustar plats de la mar, universos excelsos de l'gust: assaborim i bevem de la vida.